(Bijna) burn-out, wie vangt je op?

Bij een échte burn-out, een structurele overbelasting, val je letterlijk om; al je fysieke en mentale reserves zijn op. Dat klinkt akelig. Vaak hebben mensen na een echte burn-out, zo’n twee jaar nodig om zich weer fysiek en mentaal gezond te voelen. Zorg dat het niet zover komt.  

Voel jij je minder belastbaar dan normaal? En herken je meerdere symptomen bij jezelf, die horen bij het proces naar een burn-out? Zoek support! Support voor hoofd én lijf. Om in grote positieve stappen het tij te keren.

Voetreflexologie vangt ‘je lijf’ op

Via voetreflexologie kan ik jou helpen om weer tot een gezonder ontspanningsniveau te komen. Eén voetreflexmassage kan al een helder effect geven. Er komt meer balans in je lijf en je gaat je minder moe voelen. Als je eenmaal weer helder hebt wat échte ontspanning ook al weer is, ontstaat er vaak enthousiasme om nog meer stappen te zetten. 

Tot waar ik dat kan, wil ik je ook mentaal steunen. Neemt niet weg dat het, bij een serieuze burn-out, verstandig is om voor het cognitieve deel een goede coach te hebben. Deze helpt je bij het ontwikkelen van nieuwe denkpatronen en vaardigheden. Als jouw situatie voorbij mijn expertise gaat, zal ik je dat eerlijk zeggen. Afhankelijk van jouw klachten, kun je veel baat hebben bij een multidisciplinaire aanpak.

Corona en toename van burn-outklachten

Corona veroorzaakt nogal wat ‘onvrijwillige bagage’ in onze rugzak. Het leven is veranderd en de (werk)druk die we ervaren ook. De hieraan gerelateerde ziekteverzuimcijfers vertellen: het gaat niet goed.

Wat ik eigenlijk wil zeggen: het is niet gek dat in zulke onzekere tijden de balans ín ons lijf kwijtraakt. Laat je alsjeblieft niet tegenhouden door de niet-zo-leuke-labels als ‘burn-out’ of ‘overspannen’. Daar gaat het niet om, het gaat over jouw welzijn.

Wat is er mogelijk met voetreflexologie?

Net als dat de route naar een burn-out een verschijnselenpatroon heeft, heeft je herstel dat ook enigszins, denk aan dit soort stappen: 

  • eerst word je door de ontspanning pas bewust van hoe moe je je voelt;
  • dan word je je opnieuw bewust hoe échte ontspanning voelt; 
  • de kwaliteit van je slaap verbetert, waardoor je iets meer uitrust;
  • mentaal word je je bewuster van welke factoren invloed hebben op je energiehuishouding;
  • je leert jezelf opnieuw kennen en leert ‘nieuw gedrag’, met als resultaat dat je dichter bij je eigen kernwaarden blijft;
  • de spanning in het lichaam neemt af;
  • de vermoeidheid vermindert; 
  • het zelfvertrouwen neemt toe;
  • en je houdt weer eens wat energie over op een dag.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Als je lichaam door overbelasting uit balans is geraakt, dan werken we intensief aan het creëren van diepe ontspanning. De voeten zijn namelijk heel effectief in het reguleren van de ontspanning in het lijf. Eerst zal het ontspannen gevoel misschien maar een dag of twee stand houden. Daar bouwen we aan. 

Als een voetreflexmassage nieuw voor je is, is het ook een idee om eerst één behandeling uit te proberen. Eerst even kijken wat het voor je doet. Bevalt het? Dan gaan we aan de slag. Opbouwen. Terug naar een betere versie van jezelf.

In het begin zou ik starten met één behandeling per week, maar het staat je vrij om het ritme te bepalen. Mijn ervaring is dat naarmate het weer beter gaat met iemand, de behandelingen een minder grote hefboom vormen voor het resultaat. Een goed teken dus. We kunnen de frequentie gericht afbouwen. 

De voetreflexmassage

Je ligt op je rug op een massagetafel, onder een dekentje. Voordat ik met de massage begin kijken we nog even naar de voeten en controleer ik nog de gevoeligheid van een aantal zones op je voeten. De massage die volgt duurt meestal rond de 45 minuten.

De massage is met olie van de voet tot en met de bovenrand van de knie. Vooraf fris je, indien nodig, je voeten nog even op. Dat kan in de praktijk. Hiervoor hoef je niets mee te nemen.

Belangrijke tip!

Neem mee of trek aan: een loszittende korte broek of loszittende (jogging)broek of die je tot over de knie kunt optrekken. Voor dames die graag rokken dragen: ook dit is een ideale optie.

Hoeveel kost een voetreflexbehandeling?

Je vindt alle tarieven op de hoofdpagina van het behandelingenoverzicht.

Hoe werkt de betaling?

Na de behandeling ontvang je van mij een betaalverzoekje en een factuur.