Covid-19 protocol

Covid-19

Het Covid-19 virus is er. Voorlopig zullen we het ermee moeten doen. Samen zijn we verantwoordelijk voor een veilige invulling van de maatregelen. Ook in mijn praktijk. Als je bij mij een behandeling boekt, verwacht ik van je dat je het onderstaande protocol leest en mijn werkwijze respecteert.

 • Informeer mij als jij, of één van jouw huisgenoten, ziekte- of verkoudheidsverschijnselen heeft op de dag vóór de geplande behandeling. Dezelfde dag nog, liefst. Dan bel ik je de volgende ochtend op tijd op om te overleggen wat we doen. Uiteraard doe ik hetzelfde voor jou als ik verschijnselen krijg.
 • Geen verschijnselen? Dan kijk ik uit naar je komst en vraag ik je om niet eerder dan het afgesproken tijdstip te arriveren.
 • Voordat je komt, was ik mijn handen en zet ik de benodigde spullen klaar.
 • In deze periode werk ik met mondkapjes. Ik verzoek je dan ook een mondkapje te dragen bij binnenkomst. Ik beschouw dit als een tijdelijke oplossing, want ik ben erg groot voorstander van openheid en persoonlijk contact.
 • Ik wacht je op bij de voordeur.
 • We beginnen met de (verplichte) triage, de vragen over gezondheid. En ik vraag jouw toestemming voor het delen van contactgegevens met de GGD, mocht er sprake zijn van een besmettingssituatie.
 • In de praktijkruimte was je even je handen.
 • Tussen de behandelaarskruk en de stoel waarop jij zit, zit ruim 1,5 meter afstand.
 • Na de behandeling was ik mijn handen en schenk ik jou wat te drinken in.
 • Bij voorkeur wordt het toilet niet gebruikt, maar in nood kan dat uiteraard wel. Er is zeep in een gedesinfecteerd pompflesje en er zijn schone katoenen handdoekjes.
 • Tussen de afspraken reinig ik de contactpunten.
 • Tussen de afspraken plan ik voldoende tijd, zodat cliënten elkaar niet tegenkomen.
 • Na de behandeling ontvang je via de mail een factuur met betaalverzoek.

Disclaimer

Ondanks deze werkwijze blijft de kans bestaan, hoe klein ook, dat je besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak ga je akkoord met dit risico.

Rest mij te zeggen dat ik vol motivatie uitkijk naar jouw voeten & jouw doel, plus: de geruststelling dat voeten al best op een goede afstand zitten van het gezicht. 😉
Het grote voordeel van voetreflexologie.