Waarom doe ik dit?

Ik wil mensen bewustmaken hoe échte ontspanning en balans voelt. Plus wát dat doet voor het welzijn van klein en groot.

De belangrijkste rode draad van mijn lessen tot nu toe? Dat ik mensen uit hun hoofd – uit hun denken – haal en ze kan laten voelen. Vóelen wat het lijf zegt… of eerder ‘wat het lijf fluistert’. Want als het hoofd stopt met redeneren en ratelen, dan pas hoor je dat. Volwassenen zeggen na een massage vaak dat hun hoofd ‘leeg’ of rustig voelt, kinderen voelen opeens de rust om heel geconcentreerd te spelen of kruipen knuffelig op schoot bij een van de ouders.

Bewustwording van hoe echte ontspanning voelt, is vaak de eerste stap naar structureel beter voelen. Ik blijf verrast over hoe effectief een voetmassage hierbij kan zijn.

Mijn achtergrond als HR adviseur

Mensen blij maken staat in mijn top 5 van actie waar ik energie van krijg. Behulpzaamheid en gastvrijheid zit diepgeworteld in de aard van ‘t beestje. Jarenlang heb ik vanuit de rol van HR adviseur en werving & selectie intensief met mensen gewerkt, geluisterd, geholpen, gecoacht, geselecteerd, uitgevogeld wat wel en niet bij iemand past. Onderdeel van een oprechte zoektocht naar hoe je de beste versie van jezelf kunt worden.

Nu ik in een ander vakgebied sta, zie ik pas goed hoe die ‘beste versie van jezelf worden’ gebaat is bij ontspanning en (kennis over jouw) balans.

Je kunt prima lekker hard werken, slim werken, je brein uitdagen, klanten en collega’s helpen, projecten realiseren, efficiënt actiepunten aftikken, nieuwe dingen leren en dan energiek thuiskomen. Maar waarom gaat het dan toch vaak mis en is burn-out werknemersziekte nummer 1? Omdat al die fijne dingen nou eenmaal gepaard gaan met pieken en dalen, met werkdruk en verantwoordelijkheidsgevoel, met stress over deadlines of te hoge verwachtingen, met frustraties over meningsverschillen en niet-matchende persoonlijkheden.

De dingen weer in balans brengen helpt.
Maar … wat is die balans voor jou precies?

Alles begint bij bewustwording, voelen en intrinsieke motivatie.
Jouw eigen voeten én ik kunnen je daarbij helpen.